23. Dec. 2018 OПШТИНИ БОГАТИЋ ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ У ОКВИРУ ПРОГРАМА EXCHANGE 5У петак, 21.12.2018.године у Београду, у просторијама Сталне конференције градова и општина (СКГО) организован је скуп поводом одобрених пројеката у оквиру програма EXCHANGE 5. Општину Богатић на скупу представљао је председник Општине, Ненад Бесеровац.

Општина Богатић је једна од 48 локалних самоуправа којој је одобрен пројекат „Учинковито управљање јавном својином – искорак ка бржем развоју наших локалних самоуправа“ из Програма Exchange 5, у области управљања имовином на локалном нивоу коју oпштина Богатић реализује у сарадњи са општинама Владимирци и Мали Зворник.

Програм Exchange 5 финансира Европска унија из средстава IPA 2014, Министарство државне управе и локалне самоуправе је корисник у смислу индиректног управљања средствима, а Стална конференција градова и општина (СКГО) је имплементациони партнер. Суштински корисници Програма су локалне самоуправе и грађани локалне заједнице.

Укупна вредност пројеката износи преко 3, 5 милиона евра, од чега је донација ЕУ око 3 милиона евра, а остатат представља суфинансирање од стране корисника. Просечна вредност појединачних пројеката је око 165.000 евра, а предвиђено трајање пројеката је од 12 до 18 месеци.

Церемонија свечаног потписивања уговора, биће организована крајем јануара 2019.године чиме ће бити обележен почетак реализације пројеката.

VRH