28. Mar. 2014 UVAŽENI ZAHTEVI SELJAKA: Po 3.000 dinara za gorivo i ðubrivo, gorivo se može kupovati na svim pumpama!

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je danas da su uvaženi zahtevi poljoprivrednika, te da æe svako registrovano gazdinstvo dobiti subvencije u iznosu od 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara za nabavku mineralnog ðubriva.

Registrovani poljoprivrednici dobijaæe subvenciju od 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva, koje æe biti dostupno na svim pumpama na teritoriji Srbije.

Uslovi pod kojima æe poljoprivrednici moæi da ostvaruju to pravo biæe regulisani Pravilnikom o uslovima, naèinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo, koji æe stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

Iz Ministarstva poljoprivrede istièu da su uvažili predloge poljoprivrednika, tako da æe svako registrovano gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i to na svim pumpama, kao i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog djubriva.

Za ostvarivanje prava kupovine goriva, kao i prava pri kupovini mineralnog djubriva, poljoprivrednici æe biti u obavezi da prikažu fiskalne raèune izdate u periodu od 1. januara 2014. godine do kasne jeseni.

VRH