11. Oct. 2017 Završeni Pozorišni dani „Milivoje Martinoviæ-Martin“
Video prilog

Predstavom, „Kraljica smeha“, Scene "Maska" iz Šapca, u režiji Ivana Tomaševiæa, zaokruženo je osmodnevno druženje ljubitelja teatra na Pozorišnim danima "Milivoje Martinoviæ-Martin". I na ovogodišnjem festivalu, predstavljena su najbolja ostvarenja pozorišnog amaterizma tekuæe godine u Srbiji.

Sedam veèeri za redom troèlani žiri u sastavu Aleksandar Voliæ, Ivana Terziæ i Dragan Jovièiæ-Joviæ birao je glumce veèeri u gostujuæim predstavama iz Raèe, Kostolca, Velike Plane, Nove Pazove, Rakovice, Jagodine i Stare Pazove. Treæu godinu za redom na smotri su završne veèeri proglašena najbolja glavna i epizodna glumaèka ostvarenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glumcu iz predstave „Via Doloris“ Centra za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane, Marku Bogdanoviæu, jednoglasnom odlukom žirija pripala je nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu festivala, dok je u ženskoj konkurenciji odabrana Gorica Milojeviæ za ulogu u predstavi “Beogradska trilogija”, Raèanskog pozorišta Kulturnog centra “Radoje Domanoviæ”. Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu dodeljena je Antoneli Bijeliæ za ulogu u predstavi “Braæo i sestre” AP “Mirko Tataloviæ-Æira” Nova Pazova, a u nominaciji èetiri glumca, najbolja muška epizodna uloga pripala je Petru Mitiæu, za rolu u predstavi “Sumnjivo lice” Gradskog pozorišta Jagodina.

Ove godine, jednoglasnom odlukom žirija, prvi put je dodeljena specijalna nagrada za kolektivnu igru, koja je pripala glumaèkom ansamblu predstave „Veèera budala“ KUD-a „Branko Radièeviæ“ Stara Pazova.

Publika u prepunoj sali Kulturno-obrazovnog ispratila je i ovogodišnje Martinove dane i iz veèeri u veèe, salvama aplauza pozdravljala drame, vodvilje i komedije koje su se nizale proteklih osam dana.

VRH