15. Oct. 2016 Predstavom Scene Maska završeni XV Martinovi dani


Video prilog Predstavom Scene Maska završeni XV Martinovi dani

Petnaesti po redu pozorišni Dani "Milivoje Martinoviæ-Martin" završeni su sinoæ u Bogatiæu. Predstavom, u èast nagraðenih, "Klara, dogodilo se nešto neoèekivano", Scene "Maska" iz Šapca, u režiji Ivana Tomaševiæa, zaokruženo je ovo osmodnevno druženje ljubitelja pozorišta.

Iz veèeri u veèe troèlani žiri u sastavu Aleksandar Voliæ, Ivana Terziæ i Dragan Jovièiæ-Joviæ birao je glumce veèeri u gostujuæim predstavama. Drugu godinu za redom na smotri se na završnoj veèeri proglašavaju najbolja glavna i epizodna ostvarenja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glumci iz predstave "Je li bilo kneževe veèere" Kamerne scene “Miroslav Antiæ” iz Sente, Branislav Unginoviæ kao Ilarion Ruvarac i Mirjana Savin za ulogu gospoðice Gavanski, odabrani su za najbolju glavnu mušku i epizodnu žensku ulogu festivala. Najbolja glavna ženska uloga smotre pripala je Milici Iliæ iz Petrovca na Mlavi, za ulogu Antonije u predstavi „Nemam da platim i neæu da platim“, a najbolja muška epizoda Nebojši Milosavljeviæu iz Velike Plane, za ulogu Janka Savskog u predstavi „Sabirni centar“.

Publika u prepunoj sali Kulturno-obrazovnog centra ispratila je i ovogodišnje Martinove dane i salvama aplauza pozdravljala drame, komedije i vodvilje koji su se nizali ovih osam dana.

VRH