7. Oct. 2016 Otvoreni XV pozorišni Dani Milivoje Martinoviæ-Martin


Video prilog Otvoreni XV pozorišni Dani Milivoje Martinoviæ-Martin

Pozorišna smotra „Dani Milivoje Martinoviæ-Martin“ poèela je veèeras u Bogatiæu. Petnaestu godinu za redom maèvanska publika ima priliku da uživa u najboljim amaterskim ostvarenjima iz cele Srbije. Domaæin i organizator manifestacije su Pozorište „Janko Veselinoviæ“ i Kulturno obrazovni centar, a pokrovitelj Opština Bogatiæ.Tanja Jurišiæ, direktorka KOC-a sveèano je otvorila ovogodišnju smotru, a zatim prepustila publiku uživanju u pozorišnoj èaroliji.

Pre deceniju i po rodila se ideja o pozorišnom festivalu u èast Martina, osnivaèa, reditelja i glumca pozorišta „Janko Veselinoviæ“ u Bogatiæu. Svake godine iznova publika opravdava postojanje ove smotre ispunjavajuæi Salu Kulturno-obrazovnog centra do poslednjeg mesta.

Èast da otvori ovogodišnje Pozorišne dane imalo je Pozorište „PAB-Sklonište u teatru“ iz Batajnice, predstavom „Ljubavno pismo“, Koste Trifkoviæa, u režiji Mirka Markoviæa.Šaljiva igra u jednom èinu iznova je animirala publiku koja je svojim aplauzima nagraðivala gostujuæi ansambl. Troèlani žiri u sastavu Aleksandar Voliæ, Dragan Jovièiæ Joviæ i Ivana Terziæ odabrao je Miljana Vojinoviæa za glumca veèeri, kome je uruèena diploma i serigrafija slikara Dragana Martinoviæa, sina Martinovog.

Ljubitelji pozorišta uživaæe narednih sedam dana u predstavama pozorišta iz Sente, Crvenke, Beoèina, Petrovca na Mlavi, Jagodine, Velike Plane i Šapca. Pozorišni dani trajaæe do 14. oktobra, poèetak svih predstava je u 20h, a ulaz je slobodan.

VRH