29. Sep. 2014 Omladinska scena Pozorišta "Janko Veselinoviæ" i Maèvanske srednje škole veèeras uèestvuje na Festivalu srednjoškolskih pozorišnih predstava u Šapcu

Omladinska scena Pozorišta „Janko Veselinoviæ“ nastupiæe veèeras od 18 sati u Kulturnom centru u Šapcu u takmièarskom delu Festivala srednjoškolskih pozorišnih predstava.

Mladi glumci iz Bogatiæa izvešæe predstavu „Kako ubiti suprugu/supruga i zašto“, u režiji Ivane Terziæ. Ova predstava je premijerno izvedena pred publikom u Bogatiæu 12. juna ove godine.

Festival srednjoškolskih pozorišnih predstava i ove godine organizuju Scena „Maska“ i Kulturni centar u Šapcu. Na glumaèkom podmlatku iz Bogatiæa je težak zadatak da ponove prošlogodišnji uspeh kada su sa predstavom „Kuæi“ osvojili pet priznanja.

Osim što je ova predstava proglašena za najbolju na Festivalu, pohvalu za glumaèko ostvarenje dobio je Dragan Petroviæ, Biljana Vukoviæ i Branka Ðuriæ dobile su dve ravnopravne glumaèke nagrade, Ivana Terziæ za režiju, a ovim je pridodata i nagrada za scenski pokret.

VRH