16. Jun. 2014 Za nagade najuspešnijim uèenicima iz budžeta oko 800.000 dinara - dodela priznanja na Vidovdan na brodu-školi "Zlatno srce"

Opština Bogatiæ i ove godine nagraðuje novèanim nagradama najbolje osnovce i srednjoškolce za odlièan uspeh. uèešæe i postignute rezultate na republièkim takmièenjima.

Ukupno æe u ovu svrhu biti izdvojeno oko 800.000 dinara.

U odeljenju društvenih delatnosti istièu da je u osnovnim školama sa svim peticama školovanje završilo 32 “Vukovaca”. U Osnovnoj školi “Mika Mitroviæ” u Bogatiæu - 7 uèenika, u OŠ “Vuk Karadžiæ” u Badovincima - 10, u OŠ “Laza K. Lazareviæ” u Klenju 3, u OŠ “Cvetin Brkiæ” u Glušcima 1, u OŠ “Nikola Tesla” u Dublju 4 i OŠ “Janko Veselinoviæ” u Crnoj Bari 7. U Maèvanskoj srednjoj školi ima 4 uèenika sa svim odliènim ocenama tokom školovanja. Svi oni æe, osim diploma i knjiga dobiti i po 6.000 dinara.

Uèenici koji su proglašeni za “ðaka generacije” dobiæe po 10.000, uèesnici republièkih takmièenja po 8.000, a plasman od prvog do treæeg mesta na republièkom takmièenju biæe nagraðen sa 10.000 dinara. Osim uèenika novèane nagrade dobiæe i nastavnici - mentori.

Uz sva priznanja, za najbolje ðake osnovnih i srednje škole ove godine pripremljen je i poseban poklon. Naime, nagrade æe im biti uruèene 28. juna na brodu-školi “Zlatno srce” za vreme plovidbe od Beograda do Smedereva!

VRH