17. May. 2010 Spektakl u Domu kulture u Bogatiæu

Thumbnail imageSlavljenièki koncert Folklornog ansambla „Djido“

Folklorni ansambl „Djido“ je dvoèasovnim koncertom u Domu kulture u Bogatiæu u subotu obeležio prvih 15 godina postojanja i rada. Više od 500 posetilaca uživalo je u spektaklu u kojem je uèestvovalo oko 200 èlanova ansambla. Nastupili su de?iji, pripremni, pevi izvodjaèki i ansambl veterana, narodni orkestar i izvorna pevaèka grupa.

Folklorni ansambl „Djido“ je slavljenièkim koncertom opravdao naziv opštinskog kulturnog brenda. Lakoæa igre, gotovo bezgrešno izvodjenje, izvanredan vizuelni utisak, efekta muzièka pratnja narodnog orekstra ( rukovodilac Zoran Puziæ), pružaju uživanje za oko i dušu svakom istinskom zaljubljeniku i poštovaocu tradiconalnih narodnih igara. U Bogatiæu i okolini ih ima zaista mnogo. Verna publika koja pomno prati vidljivi napredak ansambla nije štedela dlanove. Teško je izdvojiti bilo koji deo ansambla, ali, sa razlogom je prvi izvodjaèki ansambl perjanica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U odlièno ukomponovanom programu ovaj ansambl je dominirao izvodjenjem više koreografija narodnih igara, a posebno „Vranjanske svite“, „Igara iz okoline Beograda“ i premijerom „Igara i pesama iz bosilegradskog krajišta“,  u finalu koncerta.

Izvodjenjem tri bisa posle ove veoma atraktivne koreografije i uruèivanjem priznanja èlanovima folklora sa najdužim igraèkim stažom, te umetnièkom rukovodiocu Milošu Simiæu (za prvih deset uspešnih godina rukovodjenja ansamblom) završen je ovaj neponovljiv kulturni dogadjaj.

VRH