21. Sep. 2022 Општина Богатић са Министарством рударства и енергетике потписала меморандум о разумевању за пројекат „Обновљива даљинска енергетика у Србији“

На потписивању меморандума
На потписивању меморандума
На потписивању меморандума
На потписивању меморандума
На потписивању меморандума
На потписивању меморандума

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, јуче је у Крагујевцу потписала меморандуме о разумевању за пројекат „Обновљива даљинска енергетика у Србији“ са представницима 11 локалних самоуправа. Том приликом је изјавила да ће захваљујући већем коришћењу ОИЕ у производњи топлотне енергије грађани у 11 градова и општина добити квалитетније грејање и здравију животну средину, а локалне самоуправе стабилнији систем даљинског грејања. 

Вредност пројекта је укупно 40,5 милиона евра, а њиме су обухваћени следећи градови и општине у Србији (Бечеј, Богатић, Врбас, Вршац, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Ниш, Нови Пазар, Панчево и Параћин), а меморандуми су потписани између Министарства рударства и енергетике, Европске банке за обнову и развој, Швајцарског државног секретаријата за економске послове и градова и општина у Србији који учествују у изради пројекта, у присуству Делегације ЕУ у Србији.

Испред општине Богатић догађају је присуствовао и меморандум потписао заменик председника општине Теодор Теодоровић.

„За нашу општину је изузетно важно што су нас релевантни субјекти препознали као поузданог партнера на реализацији овог значајног пројекта који ће омогућити да наше природне потенцијале претворимо у енергију и искористимо на најбољи могући начин. Захваљујем се Министарству рударства и енергетике на досадашњој подршци у спровођењу пројеката унапређења енергетске ефикасности у јавним објектима и у домаћинствима, као и на помоћи у спровођењу друге фазе процеса топлификације општине Богатић“, рекао је Теодоровић.

VRH