29. Jun. 2022 Усвојен ребаланс буџета на XVIII седници СО Богатић

XVIII седница СО Богатић
XVIII седница СО Богатић

Осамнаести пут у овом сазиву, на седници Скупштине Општине, одборници у Богатићу данас су расправљали о шеснаест тачака дневног реда. Најзначајнија међу њима била је Одлука о ребалансу  буџета Општине Богатић за 2022.годину и  Одлука о завршном рачуну буџета Општине за прошлу годину. Обе одлуке објаснила је Оливера Маштраповић, испред Одељења за привреду, финансије и локално-економски развој Општине Богатић.

„Буџет се планира од прихода, па су приходи на крају прошле године остварени у идеалном проценту и на основу тога је направљен први план буџета. Када се усвоји одлука о завршном рачуну за преходну годину, то је услов да се ради ребаланс буџета и да се ускладе средства која се воде на билансу“, навела је Маштраповић.

Одборници су подржали и План јавног здравља општине Богатић за 2022-2027.године, што је присутнима у Скупштинској сали приближио Ђорђе Јуришић, правник у Дому здравља Богатић.

„Ово је локални стратешки документ јавног здравља уведен као обавеза Законом о јавном здрављу, који предлаже Савет за здравље и усваја Скупштина Јелинице локалне самоуправе. Овај План се у нашој општини доноси први пут и заснива се на промоцији здравља и примарној превенцији. Он подржава унапређење здравља, спречавање болести и продужење квалитетног живота становништва, укључује све оне секторе живота који утичу на здравље локалне заједнице. Ту поред здравственог, спадају и други сектори, попут образовања, економија, животна средина, урбанизам, социјална заштита и други“, рекао је Ђорђе Јуришић.

Дата је сагласност на Одлуку о другој измени и допуни Статута Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић, коју је образложила директорка библиотеке, Драгица Тешић.

Директор Јавно-комуналног предузећа Богатић, Владан Попадић, за говорницом је објаснио три тачке везане за ово предузеће - Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања за прво тромесечје ове године, Одлуку о утврђивању цена комуналних производа и услуга,  као и Одлуку Надзорног одбора ЈКП Богатић о кредитном задужењу, које су потом усвојене.

Изгласана су и  Решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом две катастарске парцеле у К.О. Богатић, ради проширења дела улице Павла Орловића.

Констатовани су престанци дужности чланства у школским одборима у основним школама у Бадовинцима и Глушцима, као и у Мачванској средњој школи, а потом су именовани нови чланови.

VRH