20. Oct. 2021 13. Седница Скупштине општине Богатић


На данашњој 13. седници Скупштине општине Богатић одборници су разматрали укупно 26 тачака дневног реда. Усвојене су одлуке о формирању јединица цивилне заштите, о усвајању Европске повеље о родној равноправности на локалном нивоу и образовању комисије и Савета за родну равноправност.

Такође, пред одборницима се нашао и предлог Одлуке о првој измени и допуни Одлуке о условима за утврђивање права на регрес трошкова превоза ученика са подручја општине Богатић, као и неколико тачака које су се односиле на рад и функционисање Јавно комуналног предузећа „Богатић“ Богатић.

Због проширења гробља у Дубљу, Глушцима и Бановом Пољу, одборници су изгласали одлуке о покретању поступка прибављања земљишта у јавну својину у овим селима.

Поред именовања новог председника и заменика председника Општинске изборне комисије и разрешења и именовања председника Комисије за спорт Скупштине општине Богатић, као и неколико школских и управних одбора, одборници су на данашњој седници своје поверење указали и новим директорима установа културе.

У скупштинским клупама, од ове седнице за сваког одборника и скупштинску службу је инсталиран електронски систем за гласање и бројање гласова.

VRH