16. May. 2021 Други тркачки дан


Video prilog

Галопска стаза у Богатићу мировала је само три недеље након првог тркачког дана, на верски празник Цвети, а нова узбуђења донели су данас галопери на другом тркачком састанку на хиподрому у срцу Мачве. У организацији КК „Мачванин“, преко тридесет уписаних грла надметало се у пет равних галопских трка на дистанцама од 1100 до 1600 метара.

На стази дугој 1100 метара најпре су снаге одмерила двогода грла без победе, у трци „Схарк Гyм“. Прва двогодачка трка у 2021.години подигла је на ноге све присутне, а за то су најзаслужнија била грла Цолорадо и Анкара, са Љубомировићем и Гнеси-јем у седлима, који су заједно пројурили кроз циљ (1:06,8) и поделили прво место. Трећу позицију заузела је Маргарет, а четврту Магдалена. Победнички пехар уручио је Александар Ружић, власник Схарк Гyм-а.

Трка „Мачва“ пуштена је друга, а у њој су се надметала четворогода и старија грла на дистанци 1400 метара. У маниру сигурно, победу односи  Ирон Боy са искусним Тиком Вујковићем у седлу (1:25,7), који је за 3,5 дужине за собом оставио грло Ал Цапоне. Трећи је био Огон, а четрти Принстон Боy. Председник Општине Богатић, Милан Дамњановић, уручио је пехар власницима првопласираног Ирон Боy-а.

Осам трогодих и старијих галопера јурнуло је из старт машине у трећој трци „Дом здравља Богатић“, на 1400 метара. Другу победу овог тркачког дана уписао је аспирант Дарко Љубомировић и сјајно грло Сенсатион из, Коничког клуба „Шендековић“ (1:24,4). Кроз циљ је друга прошла Круна и Норберт Нађ, трећа Фаст Ендлесс и Вујковић, а четврта Џејла са Ризваном Сакићем. Пехар породици Недић за тријумф трогоде Сенсатион уручио је Александар Мартиновић, директор Дома здравља Богатић.

Следећа на програму била је трка  Категорије ИВ „Шабачки галоп“, за трогода грла без пласмана у Груп и Листед тркама, на стази од 1600 метара. Победу у маниру сигурно односи грло Бабајага (1:38,9), Белмина Сејдовића, на друго место пласирао се Валентин, трећа је кроз циљ прошла Цуцкоосингагаин, а четврта Глориа Голд. Председник КК „Џокеј клуб“ Шабац, др Александар Перановић, уручио је победнички пехар власницима Бабајаге. У овом надметању у завршном правцу пало је грло Рамона и том приликом је џокеј Милан Николић остао на земљи, али срећом није завршио под копитама осталих галопера. Хитна помоћ Дома здравља Богатић брзо је интервенисала на стази, након прегледа утврдили су да је Николић добро, али је ипак одмах одвежен санитетом и упућен на детаљнија снимања у Шабачку болницу, јер се жалио на болове у рамену и мучнину.

Шест четворогодих и старијих грла одмерило је снаге у петој трци „Берди“, Категорије ИИ, на дистанци 1600 метара. Љубимац Нике Шендековић, Wаслаwи, са Сашом Глоговцем у седлу, за четири дужине коњског тела надмашио је другопласирану Луллабy и у маниру сигурно тријумфовао у овој трци (1:40). Трећи је био Wизардесс, браће Госпавић, а четврта Пиетраиа, Коњичког клуба „Шендековић“. Победнички пехар уручио је Теодор Теодоровић, заменик председника Општине Богатић и члан руководства трка.

Трећи тркачки дан на хиподрому у Богатићу заказан је за 20.јун.

VRH