20. Jun. 2021 Трећи тркачки дан на хиподрому у Богатићу


Video prilog

После дуже паузе хиподром у Богатићу отворио је врата љубитељима коњичког спорта на данашњем, трећем тркачком састанку ове године, у организацији КК „Мачванин“. Највећи заљубљеници у галоп по врелом дану  бодрили су са трибина  више од тридесет галопера који су се, у пет трка, надметали на стазама дужине од 1100 до 1800 метара.

Трка „Меморијал Рада Даничића“ за двогода грла на најкраћој дистанци овог тркачког дана донела је велика узбуђења, а у маниру борба грло  Анкара, власника Милоша Адамовића, однело је победу (1:07,1). На друго место пласирала се Кееп Qуеаллy, Стефана Угљешића, а трећа је била Схила, Николе Радојчића. Пехар је власницима победниког грла уручила Светлана Даничић, кћерка Рада Даничића.

Надметање „ДПС Клас Груп“, било је друго на програму, а у њему су снаге одмерила трогода грла без пласмана у груп и листед тркама, на стази дугој 1400 метара. У маниру сигурно, тријумфовала је сјајна Глорија Голд, Драгана Бојичића из Дубља,(1:28,3). Други је био Макс Макси, Милана Николића, трећа Ред Wомен, Џанка Бјелака, док је четврта позиција припала Рамони, Софије Деспотовић. Победнички пехар уручио је Никола Мартиновић, испред ДПС Клас Груп.

На дистанци дугој 1600 метара у трећој, Хандикап ИВ, трци „ЈКП Богатић“ за две дужине коњског тела први је кроз циљ прошао Икар Пик са аспирантом Дарком Љубомировићем (1:52,5). Друга је била Кинглy Ладy и Милан Конкољ, трећи Аллоцатор са Мешетовићем, док је четврто место заузела Ице Скате, са Гнеси-јем у седлу. Директор ЈКП Богатић, Владан Попадић, уручио је пехар породици Суботић, за тријумф њиховог Икар Пик-а.

Четворогода и старија женска грла надметала су се на стази од 1600 метара у четвртој трци Категорије ИИИ „Свечана сала Милано“. У маниру „старт-циљ“ тријумфовала је Бордер Wар и џокеј Милојевић (1:42,2), друго место припало је грлу Пиетраиа и Глоговцу у седлу, трећа је била Wизардесс са Конкољем у тандему, а четврта Џејла са учеником Николићем. Милан Даничић, власник фирме „Милано“, уручио је пехар породици Марковић, за победу грла Бордер Wар.

Трка дана „Тројице“ затворила је надметања трећег тркачког дана у Богатићу, а на дистанци од 1800 метара, трчала су четворогода и старија грла. За дужину коњског тела победу је однело грло Киргиз, Алмина Алића (1:52,4), други је био Кöлн, Коњичког клуба „РС“, трећи је био Салах ал Дин, власника Милана Николића, а четврти Wеллингтон, Вукашина Дмитрића. Синиша Пузић, председник Скупштине Општине Богатић, уручио је победнички пехар тренеру победничког грла, Бојану Шендековићу.

 ÐÐ°Ñ€ÐµÐ´Ð½Ð¸ тркачки састанак на хиподрому у Богатићу заказан је за 18.јул.

VRH