16. Jun. 2021 Из Мачванске средње школе испраћена још једна генерација матураната


Video prilog

У дворишту Мачванске средње школе свечану доделу диплома имала је данас још једна генерација мачванских матураната. Дипломе о стеченом средњем стручном образовању добило је 164 ученика из пет одељења четворогодишњих образовних профила и једног одељења трогодишњег смера, које  ÑÑƒ им уручиле разредне старешине и директорка школе.

„Ова генерација матураната је за мене нешто посебнија него што су биле претходне. Вероватно због тога што се скоро годину и по дана нисо дружили свакодневно, зато што сте остали ускраћени за матурантску екскурзију, за матурантски плес и неке друге културне догађаје које нисмо могли обавити у школи. Ви сте  Ð´Ð¾Ð±Ñ€Ð° деца, са јако добрим одељенским старешинама и захваљујем се и њима на успешно изведеној генерацији матураната. Желим вам да будете здрави и срећни и да остварите све што желите у свом животу“, навела је у свом обраћању Милица Дражић, директорка Мачванске средње школе.

Председник Општине Богатић, Милан Дамњановић, такође је на овом скупу упутио честитке матурантима.

„Пожелео бих вам да у даљем школовању будете још успешнији и да још боље представљате нашу општину. За оне који не настављају даље школовање истакао бих да им Општина стоји на располагању“, рекао је Милан Дамњановић.

Најмарљивије у овој генерацији, током све четири наставне године, биле су младе даме – носиоци диплома Вук Караџић – Катарина Кнежевић, Јована Давидовић, Јована Уларџић, Кристина Ерић и Ана Крстић, која је одлуком наставничког већа проглашена ђаком генерације.

VRH