31. May. 2021 Саопштење за јавност из кабинета председника општине Богатић
Дана 31. маја 2021. године у Вогошћи, Кантон Сарајево, Босна и Херцеговина, одржана је уводна конференција за пројекат „Побољшање запошљивости особа из рањивих скупина пружањем нових знања и вештина“.

Пројекат реализују Caritas Шабац као координатор пројекта са партнерима на пројекту: Центром за оспособљавање, преквалификацију и рехабилитацију особа са инвалидитетом и других тешко запошљивих група „PROREHA“; Институтом за стручно образовање одраслих „Social-educational center“ (SEC) и општином Богатић. Вредност пројекта је 220.334,40 евра, а период трајања 24 месеца почев од 1. априла 2021. године. Пројекат суфинансира Европска унија кроз програм Прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020, у оквиру финансијског Инструмента претприступне помоћи (IPA II).

Активно учешће на овом догађају узела је и општина Богатић коју је представљао председник општине Милан Дамњановић. Том приликом истакао је значај реализације оваквих пројеката и потенцирао улогу свих актера који се баве промоцијом и заштитом људских права у покретању акција које ће захтевати и проналазити одговоре на суштинска питања и кључне теме везане за изражене облике дискриминације и непоштовање права особа са инвалидетом и њиховог достојанства, а пре свега, права на рад и економско оснаживање. Општина Богатић ће наставити пружати подршку у проналажењу конкретних решења у области људских права особа са инвалидитетом и других маргинализираних група, а као партнер на овом пројекту види реалну прилику да се учини јасан и видљив искорак по овом врло осетљивом и комплексном питању.

VRH