29. May. 2021 На 11. седници Општинског већа једногласно утврђен предлог Програма гасификације насеља на територији општине Богатић
На јуче одржаној 11. седници Општинског већа општине Богатић, већници су разматрали и усвојили укупно 34 тачке дневног реда. Неке од њих су од изузетне важности за будућност општине Богатић и свих њених грађана, а због своје специфичности и вредности председник општине Богатић Милан Дамњановић апострофирао је утврђивање предлога Програма гасификације насеља на територији општине Богатић као најзначајнији.

„Са посебним задовољством издвојио бих једногласно утврђен предлог Програма гасификације насеља на територији општине Богатић који за циљ има да се покрену активности на реализацији изградње објеката за гасификацију свих насељених места у општини Богатић. Имајући у виду друштвени значај, а да би се побољшали животни услови, побољшање енергетске ефикасности, заштите животне средине, повећали економски услови рада, опремале „радне зоне“ и увеле нове технологије, указала се потреба да се изврши гасификација насељених места у општини Богатић у циљу снабдевања природним гасом, како грађана, тако и објеката комуналне и привредне структуре. Основни циљ нам је да се изградњом Транспортног гасовода и нове мреже дистрибутивних гасовода, као и мерно регулационих станица омогући у општини Богатић довод природног гаса до потрошача у свим насељима општине, а снабдеваће се како домаћинства, тако и комунални и индустријски потрошачи. Након усвајања овог документа, односно програма, потребно је да се покрене иницијатива за уговарање изградње предметних објеката гасификације по принципу тзв. "кровног уговора“ између општине Богатић, ЈП „Србијагас“ и стратешког партнера одабраног од стране општине Богатић. Верујем да ћемо успети у намери да општину Богатић приближимо нивоу развијених локалних самоуправа, а гасификација ће несумњиво допринети успешном остварењу тог циља“.

VRH