21. Jan. 2021 Радни састанак у Министарству државне управе и локалне самоуправе
Председник Општине Богатић, Милан Дамњановић, заједно са сарадницима ужег руководства посетио је Министарство државне управе и локалне самоуправе, где су са министарком Маријом Обрадовић имали радни састанак.
 
"Настављамо свакодневну интензивну сарадњу са Владом Републике Србије и ресорним министарствима. Данас сам на позив министарке за државну управу и локалну самоуправу, госпође Марије Обрадовић посетио ово министарство, заједно са сарадницима из ужег руководства општине Богатић.
Радни састанак који смо имали у министарству за државну управу и локалну самоуправу је протекао у нашем настојању да што ближе и квалитетније упознамо нашег домаћина са великим бројем тема и питања из делокруга свакодневног рада наше локалне самоуправе, а који су из домена надлежности министарства. На наше велико задовољство, министарка Обрадовић и њен тим су показали огромно интересовање за све проблеме са којима се сусрећемо.
Од проблема матичних подручја, преко питања међуопштинске и прекограничне сарадње, до Е- управе. Министарка Обрадовић је обећала помоћ њеног министарства у реализацији многобројних пројеката које смо јој представили, а који ће нашој локалној самоуправи и те како значити и несумњиво помоћи на пољу модернизације и хватања прикључка са осталим срединама које су већ поодавно ухватиле снажан замах ка савременим токовима.
Такође, потребно је истаћи да је посебан акценат стављен на имунизацију становништва и тренутну вакцинацију која је у току. Сви грађани наше општине се могу путем сајта општине електронски пријавити за примање вакцине, а обезбеђене су и две локације (Клење и Дубље) у којима се спроводи вакцинисање. Закључено је да смо сада на добром путу да коначно победимо коронавирус, али да је и даље потребно показивати висок степен личне одговорности свакога од нас", рекао је председник Општине Богатић, Милан Дамњановић.
VRH