1. Oct. 2020 Руководство општине Богатић приредило пријем за балканског шампиона Александра Грновића


Председник општине Богатић Милан Дамњановић и његов заменик Теодор Теодоровић, организовали су данас пријем за Александра Грновића, атлетског шампиона у десетобоју, вишеструког првака наше земље у тој дисциплини и са недавно одржаног такмичења у румунском Клужу и новог балканског шампиона. Састанку су присустовали и председник Скупштине општине Богатић Синиша Пузић и одборник у Скупштини општине Богатић Ивана Товиловић.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић честитао је Александру Грновићу на изванредним резултатима које је постигао у досадашњој каријери, притом похваливши показано пожртвовање и уложен труд у жељи да достојно представи своју земљу и своју општину на спортским такмичењима.

„Данашњи пријем доказ је да успеси које остварује наш Александар заслужују много више пажње и много више подршке. Улагање у спорт и у нашу омладину је увек добра инвестиција, јер је то улагање у будућност свих нас, а уједно најбоља промоција здравог начина живота и истинских вредности, како појединца, тако и друштва у целини. Базични индивидуални спортови захтевају огромно одрицање и жртву, али такође и значајна финансијска средства како би се остварили врхунски резултати. Ми у локалној самоуправи ценимо достигнућа успешних спортиста, максимално их подржавамо и зато смо одлучили да у наредном периоду из нашег буџета издвајамо још више средстава за стварање бољих услова за њихове припреме и учешће на будућим такмичењима. Они су најбољи узор деци и младима и понос наше општине и свих њених грађана. Од Александра очекујемо да настави вредно тренирати и да нас обрадује кроз нове медаље и рекорде“ истакао је Дамњановић.

VRH