12. Sep. 2019 СВЕЧАНО УРУЧЕНА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА ДОМУ ЗДРАВЉА БОГАТИЋ


Возни парк Дома здравља Богатић од данас је богатији за три нова санитетска возила, која су набављена у оквиру пројекта унапређења мера популационе политике, који Општина Богатић реализује у сарадњи са Кабинетом министра без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику Владе Републике Србије. Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац и председник СО Богатић, Мирослав Дабић уручили су кључеве аутомобила марке Дачиа запосленима и директору Дома здравља.

„Надам се да ћемо овом набавком поправити функционисање целе установе и служби које ће употребљавати аутомобиле, јер знамо у каквом стању је био возни парк. Кроз овај пројекат који се завршава за три месеца очекујем да већ до краја септембра набавимо један ултразвучни апарат, а у плану је и опремање Предшколске установе „Слава Ковић“ новом опремом, као иедукација и саветовање на тему популационе политике и побољшање стања у овој области, како у нашој општини, тако и у целој земљи“, рекао је Ненад Бесеровац.

Директор Дома здравља др Горан Макунчевић навео је да ће реализација овог пројекта допринети квалитетнијем раду свих служби.

„Сматрали смо да је најактуелнија потреба за санитетским возилом, због превоза пацијената на дијализу у Општу болницу Шабац, али и возилима за рад патронажне службе и потребе кућне неге. Ултразвучним апаратом ћемо оспособити могућност проширења пружања услуга нашим грађанима и очекујем да ћемо у наредном периоду бити у прилици да аплицирамо за још средстава“, навео је Макунчевић.

Укупна вредност овог пројекта је 12.278.446,00 динара, од чега је учешће Општине Богатић 2.455.689,00 динара. Бесповратна средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години добило је 85 општина, а за ту намену је из буџета обезбеђено 650 милиона динара.

VRH