17. Apr. 2019 ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОТПИСАЛА УГОВОР О ДОДЕЛИ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТВА ЗА МЕРЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ


У уторак, 16.04.2019.године у Београду, у Палати Србије представници 85 градова и општина потписали су уговоре о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији са Kабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. У име општине Богатић уговор је потписао председник општине, Ненад Бесеровац.

Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић саопштила је да је за финансирање мера популационе политике Влада Р.Србије за ову годину издвојила 650 милиона динара и да је та сума за 150 милиона већа у односу на 2018. годину, као и да је то чак пет пута више средстава у поређењу са 2017. годином.

Ове године су на јавни позив пристигле 122 пријаве, а суфинансираће се 85 јединица локалне самоуправе, прецизирала је она, и објаснила да је највише средстава опет опредељено за реконструкцију, адаптацију и изградњу објеката предшколских установа за 56 јединица локалне самоуправе.

Истовремено, Ђукић Дејановић је истакла да њен Кабинет посебну захвалност дугује Националном савету, као и Савету за популациону политику, уз чију су подршку у протекле три године финансиране активности 161 општине и града са више од 1,2 милијарде динара.

Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић овом приликом захвалио се Kабинету министра без портфеља задуженом за демографију и популациону политику и Влади Републике Србије што су препознали важност теме и што сваке године издвајају све већа средства и истакао да сматра да издвајање средства за ове намене није трошак за државу, већ капитално улагање у будућност.

Средства одобрена општини Богатић по овом уговору намењена су за набавку три нова аутомобила за потребе службе поливаленте патронаже и кућне неге, набавку новог ултразвучног апарата, намештаја за опремање вртића и едукације из области популационе политике.

Укупна вредност уговора је 10.412.446,00 динара, од чега је учешће Министарства 8.329.956,80 динара, а локалне самоуправе 2.082.489,20 динара. динара.

VRH