16. Apr. 2019 ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ИЗГРАДЊА ОТПОРНИЈИХ ЗАЈЕДНИЦА КРОЗ ЈАЧАЊЕ РОДНО ОСЕТЉИВИХ ПОЛИТИКА“
Дана 15.04.2019.године у Београду, у Клубу Народних посланика у организацији Канцеларије за управљање јавним улагањима, Министарства унутрашњих послова-Сектора за ванредне ситуације и Сталне конференције градова и општина у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији одржана је Конференција „Изградња отпорнијих заједница кроз јачање родно осетљивих политика“. Општину Богатић  на Конференцији представљали су Ненад Бесеровац, председник општине и Мирољуб Станић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Богатић. 

У уводном делу Конференције присутнима су се обратили Амбасадор Андреа Орицио, Шеф Мисије ОЕБС-а, Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, Сања Недељковић, заменица директора Канцеларије за управљање јавним улагањима, Предраг Марић, помоћник министра унутрашњих послова-Сектор за ванредне ситуације и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.

 Циљ Конференције био је представљање модела Програма управљања ризиком од елементарних непогода у јединицама локалне самоуправе и Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама  кога су представили аутори Милан Марковић и Здравко Максимовић. Програм је намењен  као подршка органима локалне власти при изради документације која је везана за управљање ризицима од природних непогода, у складу са новим законом.

У наставку Конференције разматран је  родни аспект у процесу управљања ризиком од елементарних непогода.

VRH