24. Feb. 2019 ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СТАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГРАДОВА И ОПШТИНА (СКГО)
Председник општине Богатић Ненад Бесеровац учествовао је у раду 6.седнице Председништва Сталне конференције градова и општина (СКГО) која је одржана 20.02.2019.године у Београду. Поред чланова Председништва СКГО, седници су присуствовали Тобиас Флесенкемпер, шеф Мисије Савета Европе у Београду и Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе.

У уводоном делу седнице потписан је Уговор о почетку нове фазе пројекта „ Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – друга фаза“, који финансијски подржава Делегација ЕУ, а спроводе СКГО и Канцеларија Савета Европе у Београду у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе.

Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе истакао је значај пројекта који афирмише стручно усавршавање и програме обука у јединицама локалне самоураве.

„Друга фаза пројекта значајан је след у пружању неопходне подршке општинама и градовима у даљем унапређењу људских ресурса и верујем да ће активности планиране пројектом значајно допринети подизању капацитета локалних самоуправа за пружање квалитетних услуга грађанима“ изјавио је Ружић.

Тобиас Флесенкемпер, шеф Мисије Савета Европе у Беораду истакао је да сарадња са Министарством државне управе и локалне самоуправе показује и тежњу Владе Србије да примењује стандарде Савета Европе. „Побољшан је је дијалог са свим укљученим странама како бисмо унапредили стандарде у локалним самоуправама“, додао је Флесенкемпер.

У радном делу седнице Председништва разматрана су актуелна питања за функционисање локалних самоуправа и активности које се предузимају за њихово превазилажење и разматрана документа која су важна за деловање СКГО.

VRH