8. Oct. 2017 ОПШТИНА БОГАТИЋ НА ПРВОЈ РЕГИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О ПРЕДУЗЕТНИШТВУ


У оквиру 50-ог међународног сајма лова, риболова и спорта, ЛОРИСТ 2017, у сали бр.6 Конгресног центра Мастер, 6. октобра 2017. године, у Новом Саду, одржана је 1. Регионална конференција о предузетништву, у организацији Новосадског сајма и Етно центра ГЕГУЛА из Краљева. Општину Богатић на овом еминентном скупу представљали су председник Општине Ненад Бесеровац и помоћник председника Општине Милан Дамњановић.

На отварању конференције, присутне су поздравили Бранислав Бандић, помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам Покрајинске владе АП Војводине, Бранислава Симанић, директор сектора предузетништва Привредне коморе Србије, Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић, Марко Филиповић, заменик градоначелника града Ријеке у Хрватској, а конференцију је званично отворио Чедомир Јањић, градоначелник града Зрењанина.

У овиру Конференције одржане су три панел дискусије, а на Панелу 2, чија је тема била: "Финансирање и креирање повољног пословног амбијента", на којем је модератор била Биљана Планић, оснивач и директор Туристичке агенције АТОС плус Крагујевац, поред Тање Јакшић, C.R.E.A.M. SERBIA, Александра Шароњића, директора РРА Расинског округа Крушевац, Славице Пајић, власнице МПМ Полипласт Врњачка Бања и Владислава Петковића са Академије Доситеј Београд, учествовао је и Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић. Он је том приликом рекао: "Општина Богатић, јесте мала, неразвијена, рурална, али ми не желимо да такви останемо до века и због тога смо данас овде, да са колегама из региона разменимо искуства, препознамо примере добре праксе и то покушамо да имплементирамо у нашој средини".

Истакао је да општина ради на поправљању пословног амбијента, пре свега кроз план инфраструктурног опремања Радне зоне, али и доношења Одлуке о јавним улагањима, којом ће бити предвиђене конкретне мере подршке и подстицаја малим и средњим предузећима. Такође је истакао да су компаративне предности наше општине, повољан географски положај, богатство површинским, подземним и геотермалним водама, 30 хиљада хектара плодне мачванске оранице, повољна клима, близина аутопута и аеродрома, богато културно и историјско наслеђе и позвао присутне представнике бизниса и привреде да посете општину Богатић и буду потенцијални инвеститори у будућности.

VRH