28. Dec. 2013 SAOPŠTENJE POLICIJSKE UPRAVE ŠABAC O REZULTATIMA AKCIJE "GROM"

U današnjoj akciji „Grom“ usmerenoj na pronalaženju narkotika i predmeta koji potièu iz kriviènih dela sprovedenoj u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave u Šapcu su po nalogu nadležnih sudova izvršili na više od 40 lokacija pretrese i priveli 45 osoba.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivièno delo neovlašæena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga sedam osoba je zadržano, prema èetiri osobe izvršeno je policijsko hapšenje i sprovedeni su nadležnim sudijama u skraæenom postupku, dok æe kriviène prijave u redovnom postupku biti podnete protiv još èetiri osobe.

Policija je ostvarila 19 zaplena i oduzela ukupno 259,41 gram narkotika, od toga 76,19 grama heroina, 121,42 marihuane, kokaina 9,3 grama, amfetamina 52,50 grama i 23 tablete koje se nalaze na listi opojnih droga. Pronaðene su i tri digitalne vage za precizno merenje.

Takoðe, pronaðeno je i oduzeto šest komada oružja, 1 automatska puška, 2 lovaèka karabina, 2 pištolja, vazdušna puška i 58 komada municije.

Oduzeto je 895 kilograma duvana i mašina za seckanje duvana.

Rasvetljena je serija teških kraða izršenih na štetu kladionica i kuæa na teritoriji grada Šapca. Tom prilikom pronaðeno je sedam LCD televizora, 1 LCD monitor, 2 kuæišta za raèunare i laptop.

Pronaðeno je i jedno lice po poternici.

VRH