2. Apr. 2018 Startovala galopska sezona u Bogatiæu
Nakon zimske pauze, licem na Cveti, prvi trkaèki dan na hipodromu u Bogatiæu doneo je velika uzbuðenja i pravi galopski okršaj na stazi. Ovog svežeg  proleænog dana smenjivali su se kiša i sunce, ali to nije spreèilo brojne posetioce da prisustvuju otvaranju i ovogodišnje sezone galopskog sporta u Srbiji. Ljubitelji konjièkog sporta u Maèvi videli su nadmetanja u èetiri ravne galopske i trci u sulkama.

Prva na programu bila je trka „Lombardo“,  za grla od 3 godine i starija, na stazi dugoj 1300 metara. Grlo Silar, sa Slavenom Jovanoviæem u sedlu, od starta je izbilo na èelo, a u borbu za prvu poziciju pre ciljnog pravca ukljuèili su se i Paton Sur i Džekrem. Nakon ulaska u pravac Silar je krenuo silovito,  izdvojio se i u maniru lako odneo pobedu vremenom 1:23:12. Za njim su projurili upravo Paton Sur, pa Džekrem, a na èetvrtom mestu našao se Act like Miki, vlasnika Saše Markoviæa.

U trci sponzora „Rasadnik ruža Topaloviæ“ nadmetali su se galoperi od 3 godine, na istoj distanci. Iz start mašine iskoèilo je šest grla, a nakon galopskog okršaja u drugoj polovini trke pobedu je odneo Atil Trliæ, sa džokejem Krstiæem, drugi je bio Mr Maximus, dok je treæu poziciju zauzela Bella Sofia.

U treæoj trci „NS SEME Novi Sad“, za grla od 4g i starija na 1350 metara, na debiju pred publikom u Bogatiæu, pobeðuje Destyno, sa Milanom Konkoljem u sedlu. Drugi je bio Emanuel, treæi Prohor, a èetvrti je kroz cilj projurio Vektor.

Trka dana “Cveti” za grla 4g i starija, na distanci od 1400 metara, ponovo je podigla na noge okupljene ljubitelja konjièkog sporta u Bogatiæu. Startovalo je sedam grla, a najubedljiviji na poèetku bio je Milosh The Great, kome su se u borbu za prvu poziciju ubrzo prikljuèili Sunshine Girl i Stameni Pik, koji u ciljnoj ravni pojaèava tempo i odnosi pobedu u ovoj trci, vremenom 1:37. Za drugo mesto se u finišu izborilo grlo Pure Pearl, treæa je bila Sunshine Girl, a èetvrti Waslawi.

Zaštitni znak ovog podruèja, galopska trka u sulkama „Pegaz“, okupila je sedam galopera.  U atraktivnom okršaju na stazi od samog starta, slavio je Vinèester, vlasnika i vozaèa Zorana Vasiæa. U neizvesnoj borbi za drugu poziciju bolji je bio Marakeš, dok je treæi kroz cilj prošao Kockar, Rajka Uglješiæa.

Na opšte zadovoljstvo ljubitelja èetvoronožnih lepotana, u pravoj sportskoj atmosferi, kroz Bogatiæ je projurio  još jedan galopski karavan. Organizator prvog trkaèkog dana Konjièki klub “Maèvanin” i pokrovitelj Opština Bogatiæ sledeæi  sastanak na istom mestu zakazali su u nedelju, 20. maja.

 

Извор: www.macvainfo.rs/

VRH