13. Aug. 2017 Treæi trkaèki dan u Bogatiæu - Turbilion osvojio „Maèvanski derbi“


Video prilog

Treæi trkaèki sastanak u Bogatiæu ponovo je okupio ljubitelje konjièkog sporta u Maèvi. Na programu su bile èetiri galospke i trka u sulkama. Organizator trka bio je Konjièki klub "Maèvanin", pokrovitelj Opština Bogatiæ.

Galopsko nadmetanje otvorila je trka „Memorijal Dušana Maraviæa“ za dvogoce, na distanci od 1300 metara. Iz start mašine jurnulo je šest grla, a najuspešnija u prvoj trci bila je Bella Sofia sa Vujkoviæem u sedlu, za njom je kroz cilj projurila Bananica, treæi je bio Autoritet, a èetvrti Nordiko.

Druga trka "Hajduèko veèe" (kategorije 4), bila je rezervisana za grla od 3 godine i starija na distanci od 1600 metara. Najbrži je bio Emanuel, vlasnice Ane Ružiæ, sa Aleksandrom Šašiæem u sedlu, drugi Red Billy, treæe grlo Lepo oko, a èetvrti Burner.

Trka dana bio je „Maèvanski derbi“, listed, nadmetanje trogodaca na stazi dugoj 2000 metara. Ljubitelji konjièkog sporta videli su pravu borbu i siloviti finiš grla Turbilion, vlasništvo štale „Mladenoviæ“, koje u vremenu 2:11,7 prolazi kroz cilj. Druga je bila Alberta, treæi Aurelio i èetvrti Negrino, sa Konkoljem u sedlu.

Memorijal „Bogdana Boce Terziæa“ doneo je uzbudljivo nadmetanje grla od 4 godine i starijih, na distanci od 1700 metara. U borbi starih znanaca Ogon, sa Goranom Krstiæem u sedlu, odnosi pobedu ispred grla Chantilly. Treæi je bio Argentario, a èetvrta Perfect Slipper, vlasnika Gorana Gagiæa iz Bogatiæa.

Trka u sulkama „Etno park“ bila je prava poslastica za sve ljubitelje konjièkog sporta u Maèvi. Najviše snage imao je Marakeš, vlasništvo Saše Kostadinoviæa, koji je i bio u sulkama i izborio prvo mesto. Za njim je kroz cilj prošao Enej, treæi Kockar i èetvrti Ludvig Van Gile.

Treæi trkaèki dan ostaæe upamæen po uzbudljivim trkama, ali i lošim vremenskim prilikama za ovo doba godine. Sledeæi galopski sastanak u Bogatiæu zakazan je za 10. septembar.

VRH