8. Dec. 2016 Treæa poseta uèenika iz Rekovca maèvanskim srednjoškolcima
Video prilog Treæa poseta uèenika iz Rekovca maèvanskim srednjoškolcima

Dvodnevna poseta uèenika „Poljoprivredno veterinarske škole"iz Rekovca vršnjacima Maèvanske srednje škole poèela je danas. Treæi put za redom maèvanski srednjoškolci ugostili su uèenike iz Pomoravlja, a posetu su uzvratili dva puta.

„Zadovoljstvo je ponovo ugostiti uèenike i profesore škole iz Rekovca, ovo se veæ pokazalo kao uspešna saradnja i nadamo se da æe se nakon našeg primera roditi ideja o razmeni iskustava izmeðu još mnogo škola u Srbiji“, izjavila je Milica Dražiæ, direktorka „Maèvanske srednje škole“ u Bogatiæu.

Nakon dolaska gostiju srednjoškolci su održali zajednièku sveèanu sednicu ðaèkog parlamenta, na kojoj su se upoznali i sa vršnjacima u èijim domovima æe biti smešteni i uz koje æe se upoznati sa kulturom i znamenitostima Maève. Predsednici parlamenata ove dve škole izrazili su zadovoljstvo zbog petog susreta i izrazili želju da i naredne generacije nastave sa ovim projektom bratimljenja.

„Prvi put pratim uèenike i utisci su pozitivni. Ovakav projekat treba da zaživi u svim sredinama, naroèito u današnje vreme kada su se ljudi otuðili i nema više druženja. Uèenici ove dve škole su bliski po struci i možda æe jednog dana zajedno studirati, a iza sebe æe veæ imati jedno lepo poznanstvo“, rekla je Julijana Stevanoviæ, profesor srpskog jezika i književnosti „Poljoprivredno veterinarske škole“ iz Rekovca.

Nakon sednice uèenici su prisustvovali predavanju u okviru projekta NVO „Albavet“, na kom je kao gost predavaè govorila Snežana Laslo, psiholog Osnovne škole „Mika Mitroviæ“ Bogatiæ. Uèenici su uèestvovali u diskusiji o unapreðenju životnog ambijenta „Okruženi ljudima, a sami“. Srednjoškolci iz Rekovca svojim domaæinima uruèili su prigodne poklone, nakon èega je nastavljeno druženje i sportske aktivnosti. Prvi dan posete vršnjaci iz Maève i Pomoravlja upotpuniæe zajednièkom zabavom, a za sutra je predviðena poseta Konjièkom klubu i Manastiru Petkovica, nakon èega æe gosti krenuti nazad, put Rekovca.

VRH