20. Nov. 2016 Promocija prvenca Dragoljuba Cvetuljskog "Batine pesme"


Video prilog Promocija prvenca Dragoljuba Cvetuljskog

Èlanovi pevaèke grupe „Drina“ iz Badovinaca otvorili su sinoæ promociju zbirke „Batine pesme“ Dragoljuba Bate Cvetuljskog. U prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžiæ“ u Badovincima zvanice je pozdravio Miomir Filipoviæ, predsednik Udruženja kulturnih stvaralaca Srbije „Zavièaj“ iz Sremske Mitovice, koja je izdavaè ove zbirke, a nekoliko Batinih pesama govorio je Stojan Anièiæ, likovni pedagog .

Promociju prvenca autora, u najveæem selu u Srbiji, svojim prisustvom podržali su Miladin Ševarliæ, narodni poslanik, Živorad Ajdaèiæ, predsednik kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Dragan Dragiæeviæ, novinar, Milana Davidoviæ Drageljeviæ, predsednik Udruženja pisaca „Janko Veselinoviæ“ Bogatiæ, Saša Ljubièiæ, novinar, Mikan Anièiæ, slikar, brojni meštani i ljubitelji poezije. Štampanje i izdavanje knjige pomogli su Mesna zajednica Badovinci i Opština Bogatiæ.

Dugogodišnji èlan pevaèke grupe „Drina“ pisanjem se bavi veæ desetak godina, a na nagovor svojih pevaèkih saboraca od poèetka ove godine sakupio je svoje pesme u zbirku koja svedoèi o maèvanskom èoveku koji iza sebe ostavlja i kulturni trag. Ova zbirka stihova može se smatrati zavièajnom, jer je u njoj opevana Maèva i sve njene lepote, kao i ljudi koji su stasali u njoj. Pored zavièaja, Batini stihovi pripovedaju o prošlosti i slavnoj istoriji srpskog naroda, ali i o savremenim aktuelnim temama poput uspeha domaæih sportista ili oèuvanja planete Zemlje.

VRH