16. Nov. 2016 Промоција збирке песама „Онолико колико живот вреди”


Video prilog Промоција збирке песама „Онолико колико живот вреди”

У препуној сали Општине Богатић одржана је промоција збирке песама најмлађе мачванске песникиње Слободанке Бобе Огњеновић, под називом „Онолико колико живот вреди”. Ово је прва збирка талентоване тринаестогодишње песникиње из Црне Баре, чији издавач је Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ Богатић. “Колико то вреди живот у очима једне девојчице открива нам танана осећајност детета основца заљубљеног у речи, стихове и поезију. Млада песникиња песмом пише најлепше и најтужније тренутке детињства и своја најлепша осећања једноставно, искрено, како би се расло и порасло до човека”, записала је о збирци песма рецензент - Јасна Арбанас.

Промоцију је отворила директорка Народне библиотеке “Јанко Веселиновић” – Катарина Лазаревић. Наставник младе песникиње - Стојан Аничић Оки, упутио је речи подршке и указао на значај уметничког стваралаштва младих који, како каже, храбро корачају у уметнички свет мачванских великана. Председница Удружења писаца “Јанко Веселиновић” из Богатића – Милана Давидовић, напомиње да је основни циљ удружења пружање подршке младим ствараоцима. Она је младој песникињи уручила пригодне поклоне и прву чланску карту Удружења песника. У препуној сали, међу многобројним пријатељима, родбином и поштоваоцима поезије, Слободанка је рецитовала своје песме.

Програм промоције употпунио је и наступ женске певачке групе Културно уметничког друштва “Јелица” из Црне Баре. По завршетку свечаности, млада уметница примила је топле честитке за свој првенац, а књиге са посветом даровала је посетиоцима промоције.

VRH