27. Aug. 2021 Саопштење за јавност


Саопштење за јавност Кабинета председника Општине Богатић

У петак, 27.08.2021.године, у Богатићу у оквиру студијске посете и размене искустава у области развоја социјалних услуга између општина Богатић, Сјеница, Тутин и града Новог Пазара одржан је семинар „Успостављање социјалних услуга у локалној заједници у складу са националним стандардима квалитета“.

Представнике општина Сјеница, Тутин и града Новог Пазара су у просторијама општине Богатић дочекали представници општине, Центра за социјални рад Богатић и Авлије одрживог развоја а након разговора и размене искустава у области развоја социјалних услуга обишли су неколико породица кориснике социјалних услуга. Уз све наведено, Туристичка организација општине Богатић је организовала шетњу кроз град и показала гостима локалне знаменитости.

Након обиласка града, више од 20 представника општина, центара за социјални рад и удружења која пружају социјалне услуге у заједници похађало је семинар ради унапређивања компетенција у области развоја социјалних услуга у локалним заједницама. Предавач, г-ђа Нада Шарац, водила је учеснике кроз теме развоја услуга и специфичности управљања услугама социјалне заштите и укључивања заједнице.

На крају интезивних размена искустава и обуке представници општина, центара за социјални рад и удружења су ојачани за даљи развој и унапређење социјалних услуга у заједници што ће им умногоме помоћи да побољшају квалитет услуга намењених социјално угроженим породицама.

VRH