27. Oct. 2020 Општини Богатић одобрено петнаест једнократних и бесповратних помоћи у грађевинском материјалу за избегла и расељена лица
У седишту Комерсијата за избеглице и миграције Републике Србије, дана 27.10.2020. године одржан је радни састанак са представницима градова Шабац и Лозница и општина Богатић, Владимирци, Мали Зворник и Коцељева.

Тема састанка је била реализација регионалног стамбеног програма за расељене, израда и усвајање планских докумената – локалних акционих планова, анализа стања потреба избеглих и интерно расељених лица, као и повратника по споразуму о реадмисији, планирање буџетске линије, реализација пројеката из ИПА средстава итд.

Општина Богатић је за својих петнаест корисника добила једнократну и бесповратну помоћ у грађевинском материјалу из средстава донације по регионалном стамбеном програму – Стамбени програм у Републици Србији. Поступак за доделу једнократне и бесповратне помоћи у грађевинском материјалу спровела је Комисија за решавање стамбених потреба избеглица Комерсијата, а избор корисника утврђен је Одлуком о решавању стамбених потреба избеглица са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броја освојених бодова Комисије од 23. марта 2020. године, на основу спроведеног Јавног позива за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом 100 (сто) пакета грађевинског материјала. У наредних петнаест дана, очекује се потписивање уговора са корисницима, који ће о тачном времену и месту бити благовремено обавештени.

Испред општине Богатић, данашњем састанку су присустовали помоћник председника општине Матија Миловановић и повереник за избегла и расељена лица Биљана Иванковић Игњатовић.

VRH