17. Aug. 2020 Потврђени мандати одборницима, изабрани скупштински органи и општинско руководство на конститутивној седници СО Богатић
Video prilog

На конститутивној седници Скупштине Општине Богатић данас су верификовани мандати одборницима, који су након тога положили заклетву. Нова скупштинска већина састављена је од двадесет одборника, 17 из Српске напредне странке, два из Српске радиклане странке и једног одборника Европске зелене партије.

На основу јединог предлога који је изнела одборничка група СНС-а, на место председника Скупштине Општине Богатић постављен је Синиша Пузић. Функцију његовог заменика убудуће ће обављати Драган Аћимовић, а секретар Скупштине биће Марија Ђурђевић.

„Желим да истакнем да ћу се на овој функцији залагати за демократску процедуру, као и толеранцију међу одборницима у овом високом дому. Нећу разликовати одборнике већине у односу на одборнике опозиције. Такође, Скупштина је орган који обавља контролу извршне власти, па ће овде све одлуке бити донете транспарентно и у складу са законом“, изјавио је Синиша Пузић, председник Скупштине Општине Богатић.

Новоизабрани председник СО дао је предлог да Милан Дамњановић ступи на функцију председника Општине Богатић. Дамњановић је потом за свог заменика предложио Теодора Теодоровића, као и чланове Општинског већа. Њихово именовање су тајним гласањем подржали одборници скупштинске већине. Нови председник Општине је у свом обраћању истакао да је свестан да задаци који предстоје нису ни мало лаки нити једноставни, али да је спреман бити на челу позитивних промена које очекују нашу општину.

„На првом месту бих се захвалио грађанима општине Богатић, који су нам указали велико поверење на минулим изборима, где су препознали политику Владе Републике Србије, председника Александра Вучића, али и нас кандидата који смо на локалу спроводили ту политику. Велика је част и задовољство, али су и велике обавезе и велики циљеви пред нама, које ћемо остварити са младим и радним људима. У наредном периоду су нам приоритет водовод и канализација, а потом и остали инфраструктурни пројекти који су потребни на нашем терену. Надам се да ћемо оправдати поверење“, рекао је Милан Дамњановић, председник Општине Богатић.

Не желећи да учествују у избору, гласачке листиће нису преузели одборници Социјалистичке партије Србије, стога је нове скупштинске органе и општинске функционере изгласало двадесет одборника скупштинске већине.

Данашњој конститутивној седници је присуствовао и начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац.

„За нас је веома битно да се континуитет рада, улагања и функционисања општине настави. Мене лично, као начелника Округа, занима да се тај континуирани рад који је увек постојао са Општином Богатић настави, кроз рад савета Округа, кроз све друге активности које Округ спроводи. Овом приликом бих честитао новим руководиоцима општине Богатић, желим им успешан мандат, пун инвестиција и позитивнијег даљег финкционисања“, истакао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

Извор: Мачва Инфо 

VRH