13. Apr. 2020 Одговор председника Општине Богатић УНС-у у вези питања везаних за проблем пољопривредника

Општина Богатић
Општина Богатић

Поштована,

Штаб за ванредне ситуације општине Богатић је на Другој ванредној седници, одржаној 20.03.2020. године, донео Закључак којим се од Владе Републике Србије тражи инструкција, везано за проблем пољопривредних произвођача, власника поседа на левој обали реке Дрине.

23.03.2020. године, у седишту Полицијске управе у Шапцу, одржан је састанак представника локалних самоуправа и начелника Полицијских станица са подручја Мачванског управног округа, којем су присуствовали начелник ПС Богатић Вујадин Васић и командант Штаба за ВС општине Богатић и председник Општине Ненад Бесеровац. Присутнима се путем линка обратио министар унутрашњих послова, господин Стефановић, који је приликом укључења ПУ Шабац, информисан о овом проблему.

Након дописа МЗ Бадовинци од 27.03.2020. године, командант Штаба за ВС општине Богатић, Ненад Бесеровац, послао је допис 30.03.2020. године, председнику Републике, председници Владе, министрима спољних и унутрашњих послова, пољопривреде и државне управе и локалне самоуправе, а 31.03.2020. године је у директном обраћању у јутарњем програму ТВ Пинк говорио о овом проблему.

Истог дана о овом проблему обавештен је начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ВС Г-дин Владан Красавац који је лично присуствово петој ванредној седници Штаба за ванредне ситуације општине Богатић.

10.04.2020.године у договору са министром Г-дином Недимовићем послат је нов допис Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства.

По информацијама које има ОШ за ВС директор полиције г-дин Ребић је добио задатак да са колегама из БиХ води преговоре о начину преласка наших пољопривредних произвођача преко привременог граничног прелаза на Павловића мосту, а 13.04.2020.године од господина Шарановца из Министарства пољопривреде је добијена информација да се доставе спискови свих лица која имају поседе на левој обали реке Дрине због добијања специјалних дозвола за прелазак преко привременог граничног прелаза.

Пријављивања грађана у Месној канцеларији у Бадовинцима почиње од сутра сваког радног дана у времену од 07 до 14 часова.

Председник Општине Богатић,
Ненад Бесеровац

Документи
VRH