19. Mar. 2020 ОПШТИНИ БОГАТИЋ ОДОБРЕНО 5.119.386,00 ДИНАРА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ПРОГРАМ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
У среду, 18.03.2020. године у просторијама Колубарског управног округа, у Ваљеву, у присуству државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе Жикице Несторовића и начелника Колубарског управног округа Горана Миливојевића, представници 8 локалних самоуправа Колубарског и Мачванског округа (Ваљево, Љиг, Осечина, Лозница, Богатић,Крупањ, Љубовија и Коцељева), закључили су уговоре о коришћењу средстава Буџетског фонда за програм локалне самоуправе. У име општине Богатић, за реализацију пројекта " Унапређење и развој рада Скупштине општине и Општинског већа општине Богатић, увођењем електронског вођења седница", уговор вредан 5.119.386 динара, потписао је председник Општине Ненад Бесеровац.

"Захваљујем се Министарству и Влади Републике Србије, који трећу годину за редом издвајају све већа средства у Буџетски фонд за локалне самоуправе и омогућују нам, да конкуришемо са пројектима за које сматрамо да ће унапредити квалитет живота и рада у нашим срединама и добијемо бесповратна средства за реализацију истих. Општини Богатић је у ове три године, за реализацију 4 пројекта, из фонда одобрено преко 22 милиона динара. Изградили смо нов вртић у Белотићу, уређујемо простор око зграде општине и спортске хале, са колским прилазом и новим паркинг местима, осигуравамо бесплатно усеве наших пољопривредних произвођача, а сада ћемо модернизовати и олакшати и рад служби, као и одборника и чланова Општинског већа, јер ће се седнице припремати и водити путем савремених информационих технологија", изјавио је Ненад Бесеровац.

Министарство државне управе и локалне самоуправе за реализацију пројеката локалних самоуправа који се односе на изградњу инфраструктуре, увођење е-управе или организацију културних, туристичких и спортских манифестација на локалу, као и за превенцију елементраних непогода издвојило је 520.000.000,00 динара из Буџетског фонда за локалне самоуправе. Ове године подржано је 74 пројекта локалних самоуправа.

VRH