6. Mar. 2020 СВЕЧАНО ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА МЕРЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ


У понедељак, 02.03.2020.године у Београду, у Палати Србије представници 88 градова и општина потписали су уговоре о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији са Kабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику. У име општине Богатић уговор је потписао председник општине, Ненад Бесеровац.

Министарка Славица Ђукић Дејановић током конференције упознала је присутне са досадањим активностима министарства и са плановима за наредни период и истакла следеће: „Ове године смо издвојили 650 милиона динара и одобрили смо 88 пројеката. Трудили смо се да прођу најбољи пројекти, без обзира на величину јединице локалне самоуправе, јер желимо равномеран развој свих делова Србије. Такође, радује нас и податак да се 245 беба родило више него у јануару 2019.

“Захваљујем се министарки за демографију и популациону политику Проф.др Славици Ђукић – Дејановић, њеном Кабинету и Влади Републике Србије, који су и ове године определили 650 милиона динара за подршку пројектима локалних самоуправа. Општина Богатић трећу годину за редом ће добити средства, овај пут у износу од 7.600.000 динара, уз сопствено учешће од 1.330.000 динара, и реализовати неколико мера из пројекта са којим је конкурисала. Пре свега набавиће се комби - санитетско возило за превоз пацијената на дијализу, јер популациона политика подразумева и бригу о старим и болесним лицима, затим путем конкурса доделити по 400.000 динара за 10 младих брачних парова за отпочињање сопственог бизниса, а одржаће се и више едукативних радионица. После успешно реализованих пројеката у претходне две године, на доградњи 240м2 новог корисног простора у ПУ „Слава Ковић“ у Богатићу, опремања учионица и кухиње у вртићу, набавке три санитетска возила за патронажну службу Дома здравља Богатић, као и новог ултразвучног апарата за гинеколошку и педијатријску службу, уверен сам да ћемо и овај пројекат успешно реализовати. Надамо се да ће сва ова улагања која у последње три године укупно износе око 35.000.000,00 динара, бар мало утицати да се поправи демографска слика наше општине“, изјавио је Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић.

VRH