1. Nov. 2018 ОПШТИНИ БОГАТИЋ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА У ИЗНОСУ ОД 1.330.000,00 ДИНАРА ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА СТАНОВАЊА ПОРОДИЦА ИЗБЕГЛИЦА
Општина Богатић је једна од 12 локалних самоуправа којој су на Конкурсу Комесаријата за избеглице и миграције одобрена средства намењена стварању и побољшању услова становања породица избеглица, кроз куповину сеоске куће са окућницом и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу.

У име општине Богатић, уговор о сарадњи потписао је председник Општине Ненад Бесеровац. Вредност уговора је 1.400.000,00 динара , од тога 1.330.000,00 динара су средства Комесаријата за избеглице, а 70.000,00 динара је учешће Општине Богатић. Општина Богатић ће расписати Јавни позив за доделу новчане помоћи за куповину сеоских кућа и набавку грађевинског или другог материјала сходно потписаном уговору. Корисници помоћи могу бити породице избеглица које живе на територији општине Богатић, а неопходна им је помоћ за куповину сеоских кућа са окућницом и грађевински или други материјал и опрему потребних за поправку, адаптацију или опремање сеоске куће у циљу стварања и побољшања њихових услова становања и која испуњавају прописане услове и критеријуме за избор корисника.

VRH