23. Jul. 2018 ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА


У Београду, у Палати Србије, данас су потписани уговори о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике у 2018.години. Уговоре са представницима 61 локалне самоуправе испред Владе Републике Србије потписала је Проф. Др. Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику. Уговор испред општине Богатић потписао је председник општине Ненад Бесеровац.

Министарка Ђукић Дејановић истакла је данас да је Влада Републике Србије за суфинансирање мера популационе политике издвојила 500 милиона динара бесповратних средстава што је четири пута више него прошле године. Она је истакла да је највише средстава опредељено за адаптацију и санацију предшколских установа и игралишта, приближно око 306 милиона динара, за набавку механизације и опреме за започињање сопственог посла за младе брачне парове опредељено је 79 милиона динара, за набавку ултразвучних апарата за потребе гинеколошких одељења и 13 аутомобила за потребе патронажних служби опредељено је око 60 милиона...

Такође је, подсетила на мере финансијске подршке државе, која за свако треће и четврто дете обезбеђује месечно 12.000, односно 18.000 динара до 10. године живота, као и на меру усклађивања рада и родитељства у сарадњи са Привредном комором Србије, у оквиру које ће од септембра компанијама које излазе у сусрет родитељима бити додељени сертификати "Најбољи пријатељ породице".

Општини Богатић одобрен је пројекат доградње вртића у Богатићу са пратећим садржајима. Укупна вредност пројекта је 17.767.274,24 динара, од чега је учешће Министарства 9.000.000,00 динара, а локалне самоуправе 8.767.274,24 динара. Поводом потписивања уговора и доделе бесповратних средстава председник општине Богатић, Ненад Бесеровац истакао је следеће:

"Желим да се захвалим Влади Републике Србије и Кабинету министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Проф.Др. Славице Ђукић Дејановић, на опредељењу да локалним самоуправама понуди 500 милиона динара бесповратних средстава, за суфинансирање пројеката и мера популационе политике, као и својим сарадницима који су осмислили пројекат са којим смо аплицирали на конкурсу. Наш пројекат, доградња нових 200 м2 корисног простора у ПУ "Слава Ковић" у Богатићу, са додатним садржајима и продужењем дневног боравка деце у установи, био је са 80 бодова међу највише рангираним приликом оцењивања и једина смо Општина са територије Мачванског управног округа, којој су средства одобрена и то у 100% износу. Надам се да ће доградњом објекта вртића у Богатићу, изградњом новог објекта у Белотићу, на коме су радови већ започети и реконструкцијом и проширењем објекта у Бадовинцима, следеће године листа чекања за наше малишане бити сведена на минимум или је уопште неће бити.“

VRH