23. Feb. 2018 СТУДИЈСКА ПОСЕТА КОМПАНИЈИ


 Председник општине Богатић, Ненад Бесеровац и шеф Кабинета председника, Далибор Остојић, били су део делегације, која је у уторак 20.02.2018. године, посетила седиште Компаније "Rehau", за југоисточну Европу, у Бечу.

Делегацију је предводио директор представништва компаније у Србији, г-дин Душан Тодоровић, а у име домаћина, дочек и посету уприличио је први човек компаније за овај део Европе, г-дин Јерг Еберхарт.

Томас Петерхофер, шеф академије за маркентишку подршку и Кристијан Мрацек, директор сектора геотермалних и даљинских система грејања и унутрашњих инсталација, представили су кроз презентације присутнима, историјат компаније, главне производне програме, са посебним акцентом на даљинске системе грејања, истраживања која се спроводе на пољу побољшања енергетске ефикасности објеката, коришћењу обновљивих извора енергије, али и максималној искоришћености добијене енергије из ових извора.

У другом делу предвиђеног програма, гостима из Србије приказани су експонати и производи из производног асортимана компаније, изложени у посебном, реконструисаном делу управне зграде и то производи за грађевинску индустрију, као што су фасадна столарија, даске за терасе, кант траке, ролетне, затим производи за аутомобилску индустрију, као и системи и опрема за даљинско грејање, системи за површинско грејање и хлађење, унитрашње инсталације итд.

Иначе Компанија "Rehau" је организована као акционарско друштво и 100% је у власништву породице Вагнер, а основао ју је г-дин Хелмут Вагнер 1948. године. Компанија послује на пет континената широм света, у 54 земље, има преко 20.000 запослених и годишњи промет од око 10 милијарди еура.

Председник општине Богатић, Ненад Бесеровац, у свом обраћању, захвалио се менаџменту компаније, који је уприличио посету за делегацију из Србије, на добродошлици и гостопримству, изразио посебно задовољство, што је општина Богатић, набавком опреме за реализацију пројекта даљинског система грејања јавних установа са геотермалног извора ББ-1, практично започела конкретну сарадњу са Компанијом "Rehau" и позвао директора Еберхарта, да са сарадницима посети Србију и општину Богатић.

VRH