12. Feb. 2018 Poèelo prijavljivanje za kratkoroène poljoprivredne kredite
Kako smo sredinom protekle nedelje i najavili (Od ponedeljka upis za subvencionisane poljoprivredne krediteu prostorijama Opštinske uprave Bogatiæ danas je poèeo upis poljoprivrednih proizvoðaèa zainteresovanih za kratkoroène beskamatne kredite namenjene proleænoj setvi.

Sredstva za subvencionisanje kamate u iznosu od 8.500.000,00 dinara obezbeðena su iz budžeta Opštine Bogatiæ. Rukovodilac Odeljenja za privredu, finansije i lokalni-ekonomski razvoj, Ivana Ðukiæ, istakla je da æe odobravanje i realizacija kredita trajati dok se ne potroše sredstva opredeljena za ovu namenu.

„Kratkoroèni krediti biæe realizovani na osnovu potpisanog Sporazuma izmeðu Opštine Bogatiæ i Banke Intesa, koja æe po ovom Sporazumu odobravati kratkoroène kredite nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u iznosu od 100.000,00 dinara do 500.000,00 dinara. Opština Bogatiæ æe po kreditima subvencionisati redovnu kamatu u celosti. U toku današnjeg dana imali smo oko 300 zainteresovanih poljoprivrednika koji su se prijavili i preuzeli spiskove sa potrebnom dokumentacijom za realizaciju kredita“, dodala je Ivana Ðukiæ.

Poljoprivredni proizvoðaèi zainteresovani za subvencionisane agrarne kredite treba da se jave u zgradu Opštine Bogatiæ, u kancelarije 63 i 64, u periodu od 08 - 14 èasova.

Izvor: www.macvainfo.rs/    -    Poèelo prijavljivanje za kratkoroène poljoprivredne kredite

VRH