6. Feb. 2018 MИНИСТАР РУЖИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ


Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић примио је данас председника општине Богатић Ненада Бесеровца са сарадницима, са којима је разговарао о раду те јединице локалне самоуправе и о инфраструктурним и другим пројектима који се спроводе у интересу грађана Богатића.

Министар је константовао да је процес рационализације успешно спроведен у Богатићу, да су локалне институције стабилне, као и да власт у тој општини успешно функционише у корист грађанки и грађана.

„За успех реформе јавне управе и стварање бољих услова за живот наших грађана, важно је да Министарство одржава редовну комуникацију са свим општинама и градовима, као и да исту унапређује“, истакао је Ружић и додао да ће Министарство настојати и на даље да помаже општинама и градовима да пружају боље услуге грађанима и стварају добро и фер пословно окружење.

Бесеровац је рекао да општина Богатић изражава интересовање за Фонд за локалне самоуправе, за шта је министар Ружић рекао да ће Министарство ускоро упутити позив општинама и градовима да конкуришу за ова средства.

Да подсетимо, Фонд је ове године увећан са досадашњих 10.630.000 динара на чак 320 милиона динара.

извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе

VRH