31. Jan. 2018 ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СКГО


У уторак 30. јануара 2018. године, у седишту СКГО у Београду, одржана је Прва кoнститутивна седница Председништва Сталне конференције градова и општина.

Седницом је председавала новоизабрана председница, госпођа Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора, а општину Богатић, која је на редовној изборној Скупштини СКГО, одржаној 12.12.2017. године, изабрана за члана Председништва, представљао је председник Општине Ненад Бесеровац.

На дневном реду је било 10 тачака, а од важнијих издвајамо: конституисано је Председништво СКГО, усвојен Извештај генералног секретара о раду за период 22.11.2017. до 30.01.2018. године, именовани су чланови одбора СКГО. Усвојен је и акциони план за имплементацију стратешког плана СКГО за 2018. годину, а на предлог генералног секретара Ђорђа Станичића, за заменике генералног секретара изабрани су Никола Тарбук и Иван Миливојевић, досадашњи помоћници. У делегацију која ће СКГО представљати на XII генералној Супштини Мреже асоцијација локалних власти Југоисточне Европе, која ће се 17. и 18. априла 2018. године одржати у Словенији, именовани су председница Душанка Голубовић и члан председништва, Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања. Усвојен је и записник са 8. седнице Председништва и верификован записник са 45. Скупштине СКГО, а у свом обраћању, после честитки упућених изабраним колегама, председник општине Богатић, Ненад Бесеровац истакао је следеће: „ Велика је част за нашу Општину што смо изабрани за члана Председништва СКГО и да се уопште налазимо у овако одабраном друштву. Трудићемо се да оправдамо указано поверење и својим ангажовањем, дамо пун допринос у раду Председништва СКГО“.

VRH