29. Jan. 2018 ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НА 5.МЕЂУНАРОДНОЈ АГРОБИЗНИС КОНФЕРЕНЦИЈИ-МАК 2018"


На Копаонику, у Конгресном центру хотела Гранд, 25. и 26. јануара, одржана је 5. Међународна научна агробизнис конференција - МАК 2018, под називом "Европски пут - пут у будућност".

Општину Богатић, на овом импозантном скупу представљали су председник Општине, Ненад Бесеровац и помоћници председника Милан Дамњановић и Небојиша Петронић.

Конференцију је званично отворио Данило Голубовић, саветник у Министарству за европске интеграције Републике Србије, а у поздравне речи учесницима скупа упутили су Марија Јовичић, председница организационог одбора МАК -2018, Предраг Терзић, градоначелник града Краљева, Ненад Бесеровац,председник општине Богатић, Герасим Атанасковић, председник Скупштине општине Трстеник, Проф. др. Славко Вукша, Алфа БК Универзитет, Београд,Тања Јакшић, C.R.E.A.M Србија и Зоран Јеленковић,председник Миколошко-гљиварског савеза Србије.

Организатор је за ову годину штампао Зборник МАК-2018, у који је од приспела 74, ушао 41 научни рад, а део тих радова аутори су представили учесницима Конференције, путем презентација, на пленарној седници, кроз четири научне сесије, у два радна дана. Неке од тема које су презентоване на овом скупу су: Савремени еколошки принципи у пољопривреди, Екоцид као ново кривично дело, Економски инструменти менаџмента одрживог развоја, Сеоски туризам у Србији, Генетски модификовани организми и безбедност Републике Србије, Јавно-приватно партнерство као пример друштвено одговорног пословања у Србији итд. Данило Голубовић, саветник у Министарству за европске интеграције и члан преговарачког тима Владе Републике Србије, упознао је учеснике Конференције са мерама 1. и 3. ИПАРД програма, који ће се реализовати у Србији и истакао: "Уколико успемо заједничким снагама да искористимо бесповратна средства, која нам програм ИПАРД нуди, у пуном капацитету, српска пољопривреда више никада неће бити иста".

VRH