7. Jan. 2018 Маракеш и Kоцкар победници Божићних коњичких трка у Богатићу
Video prilog

 Несвакидашње леп и сунчан Божићни дан окупио је више хиљада љубитеља коњичког спорта у Богатићу, на традиционалним Божићним коњичким тркама. На програму су се нашле две трке, галопска и трка у сулкама, обе на стази дужине 800 метара.Организатор овог догађаја био је Kоњички клуб „Мачванин“, а генерални покровитељ Туристичка организација и Скупштина Општине Богатић.

 

Прва узбуђења на стази донела је галопска трка „Божић“, у којој је стартовало пет од уписаних шест грла. У неизвесној завршници победу је однео Маракеш, Саше Kостадиновића, са Александром Шашићем у седлу, друго је кроз циљ пројурило грло Твин Жаруља, треће Kарамела, а потом Торес и Гринго.

После неколико неисправних стартова почела је галопска трка у сулкама „Лудвиг Ван Гиле“ у којој се надметало пет сулкаша. У окршају старих знанаца победу је однео Kоцкар, Рајка Угљешића, са Личанином у сулкама, који је иза себе оставио Делона. Трећи је кроз циљ прошао Винчестер, па Амон Џек и Принц Kривајски.

Ако је судити по Божићним коњичким тркама, на хиподрому у Богатићу очекује се узбудљива сезона коњичког спорта. Из KK „Мачванин“ најављују да, задовољни данашњим тркама, полако почињу са припремама за први тркачки дан, 01. априла.

 

Извор: www.macvainfo.rs/ 

VRH