7. Aug. 2017 Hajduèko Veèe 2017 - Harambaša Miliæ Petrušiæ iz Badovinaca
Video prilog

Drugog dana manifestacije “ Hajduèko Veèe” koja je ove godine održana po 49-ti put, za titulu Harambaše nadmetalo se 8 takmièara u šest tradicionalnih disciplina: Bacanju kamena s’ramena, skoku iz mesta u dalj, borbi na brvnu, skoku iz mesta u vis preko panja, nadvlaèenju klipka i penjanju uz drvo.

Titulu Harambaše poneo je Miliæ Petrušiæ, iz Badovinaca, kome je pripala oficirska sablja u vrednosti od 105 000 dinara i novèana nagrada od 50 000 dinara. Drugo mesto i novèanu nagradu od 30 000 dinara osvojio je prošlogodišnji Harambaša Miloš Pauniæ iz Badovinaca, a treæe mesto i nagrada od 20 000 dinara pripala je, takoðe Badovinèaninu Milošu Petriæu.

Prethodno, u toku dana, održana je èetvrta Biciklijada – Biciklom kroz Maèvu. Dobri konji, ukrašeni amovi i fijakeri, kao nekada, i ove godine su prodefilovali drumovima Maève, vozeæi vesele svatove u okviru “ Maèvanske Svadbe” . U centru Bogatiæa odigrano je kolo, a potom se svadbena povorka uputila ka mladinoj kuæi u „Etno park “ u Sovljaku, gde ih je na ulasku u selo presrela Hajduèka Busija. Zajedno sa mladom svatovi su se iz Sovljaka uputili mladoženjinoj kuæi, ka “Vasinom Šibu” u Crnoj Bari.

Ovogodišnja manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Opštine Bogatiæ, Ministarstva trgovine, turizma, i telekomunikacija Republike Srbije i Turistièke Organizacije opštine Bogatiæ. U okviru kulturno-umetnièkog programa nastupili su folklorni ansambli “Ðido” i njihovi gosti iz Aranðelovca. Program je zatvorio koncert grupe “Legende”.

VRH