26. Nov. 2016 ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ УЧЕСТВОВАЛИ НА 44. СКУПШТИНИ СКГО


Video prilog ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НА 44. СКУПШТИНИ СКГО

У Београду, 24.11.2016.године одржана је 44. Скупштина Сталне конференције градова и општина (СКГО) највеће годишње окупљање градоначелника и председника општина, уз присуство око 500 учесника.

Осим највиших представника градова и општина у раду Скупштине учестовали су представници Владе Србије и ресорних министарстава, републички посланици, представници дипломатског кора, владиних и невладиних организација и институција, међународних донаторских организација, као и асоцијација локалних власти из других земаља са којима СКГО има успостављену сарадњу.

Делегацију Општине Богатић чинили су Ненад Бесеровац, председник Општине, Небојша Петронић, помоћник председника Општине и Бранко Даниловић, начелник Општинске управе Општине Богатић.

У уводом делу Скупштине учесницима су се обратили представници Владе Р.Србије, делегације Европске уније и земаља донатора Краљевине Шведске и Швајцарске.

Главна питања која су учесници разматрали на Скупштини су Програм економских реформи за период 2017-2019 године, услови за привлачење инвестиција и унапређење локалног економског развоја, као и нова законска решења о локалној самоуправи.

У оквиру радног дела Скупштине разматрани су и усвојени документи и одлуке важне за рад и функционисање СКГО.

Извор прилога: видео снимак и фотографија - Званична страница SKGO www.skgo.org/

VRH