27. Mar. 2016 Srednjeazijski ovèar - najlepši pas V Meðunarodne izložbe CACIB Bogatiæ

CACIB Bogatiæ
CACIB Bogatiæ
Video prilog Srednjeazijski ovèar - najlepši pas V Meðunarodne izložbe CACIB Bogatiæ

Peta Meðunarodna izložba pasa svih rasa okupila je veliki broj izlagaèa iz 22 države. U prisustvu meðunarodnih sudija Svetske kinološke federacije, uèesnika i generalnog sekretara Kinološkog saveza Srbije dr Mahmuda Al Dagistanija, izložbu je otvorio prerdsednik Opštine Bogatiæ, Nenad Beserovac.
Deset sudija u deset ringova, nije imalo nimalo lak zadatak, oceniti više od 550 pasa. I ove godine zapisnièari u ringovima bili su uèenici kinološke sekcije Maèvanske srednje škole.
Organizator i domaæin izložbe bilo je Kinološko društvo „Maèva“, a pokrovitelj Opština Bogatiæ. Predstavnici Kinološkog saveza Srbije ovu izložbu ocenili su veoma uspešnom.
“Izložbe koje organizuje Bogatiæ svake godine su sve bolje. Sudeæi prema broju izlagaèa, pasa i posetilaca, ovo je do sada u organizacionom smisli najbolja izložba. Kinološko društvo “Maèva” doraslo je organizaciji ovog znaèajnog meðunarodnog dogaðaja, a mi u Kinološkom savezu Srbije verujemo da æe i u buduænosti Bogatiæ biti dobar domaæin”, rekao je dr Mahmud Al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije.
Da ljubav prema kinologiji ne poznaje granice, pokazali su mnogobrojni uèesnici iz inostranstva.
“ Moj pas je rase jorkširski terijer. Ovo je bio lep dan za nas, iako smo prešli dug put iz Italije. Era je moj jedini pas i moj favorit”, rekla je Ana Gulino, izlagaè iz Italije.
Miloš Lajkov, izlagaè iz Novog Sada, pobednik je u kategoriji najlepši odgajivaèki par engleskih mastifa.
Za najlepšeg psa izložbe, u konkurenciji od deset pobednika FCI grupa, proglašen je srednjeazijski ovèar Antarijan iz odgajivaènice “Petar Veliki”, vlasnika Sanje i Vladimira Jokiæa iz Novog Sada.

VRH