27. Aug. 2015 Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila selekciju Slovenije

Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Srbija 2 :1 Slovenija
Video prilog Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila selekciju Slovenije

Nakon intoniranja državnih himni, na stadionu FK „Maèva 2005“ u Bogatiæu, poèela je meðunarodna prijateljska utakmica ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Slovenije . Uz pomoæ lokalne samouprave, Opštinskog fudbalskog saveza i ljudi koji vode “Maèvu”, uspešno je organizovana utakmica, po svim standardima FIFA. Poredšarma i lepote, devojke su svoje sportsko umeæe u baratanju loptompokazale i zaljubljenicima fudbalske igre u Bogatiæu.Navijaèima domaæe reprezentacije, pridružile su se i igraèice omladinskih selekcija Srbije.

Poèetak utakmice protekao je u inicijativi selekcije Slovenije, koja je veæ u treæem minutu, nakon izvedenog kornera, golom Kos Eveline povela sa 1:0. Reprezentativke Srbije su do kraja poluvremena, podigle ritam, odnele prevagu na sredini terena i dobru igru krunisale pogotkom u Milice Mijatoviæ u 37. minutu.

U drugom poluvremenu, reprezentacija Srbijebila je bolja ekipa u svim segmentima igre. Nakon nekoliko propuštenih šansi, pobedonosni gol postigla je Alegra Poljak u 57. minutu igre, nakon greške golmana i asistencije Milice Mijatoviæ. Preko 300 gledalaca, uživalo je u kvalitetnoj i dopadljivoj igri, u kojoj je slavila reprezentacija Srbije rezultatom 2 : 1.

Obe reprezentacije trenutno borave u Etno selu Stanišiæi, u okviru pripremama za kvalifikacije predstojeæeg seniorskog evropskog prvenstva u fudbalu.

Reprezentacija Srbije æe se takmièiti u grupi 7 sa selekcijama Bosne i Hercegovine,Engleske, Belgijei Estonije. Prva utakmica u kvalifikacijama je 17. septembra, a naša selekcija gostuje u Estoniji.

VRH