14. Aug. 2015 Završena letnja školica joge

Završena letnja školica joge
Završena letnja školica joge
Završena letnja školica joge
Završena letnja školica joge
Završena letnja školica joge
Završena letnja školica joge
Video prilog Završena letnja školica joge

Uspešno je priveden kraju projekat koji je sufinansirala Opština Bogatiæ, “Leto 2015 - Školica joge”. Na realizaciji projekta radili su: Sanja Davidoviæ –instruktor joge, Slavica Damnjanoviæ- instruktor korektivne gimnastike i Zoran Denèiæ - koordinator projekta, koji su vežbama primenjenim na treninzima, pomogli deci da poboljšaju svoje fizièko i mentalno zdravlje.

Svakog utorka i èetvrtka održavani su èasovi u dvorištu PU “Slava Koviæ” u Bogatiæu. Akcija je pokrenuta sa ciljem da deca koja nemaju priliku da se bave sportom, imaju zdrave aktivnosti u toku raspusta i interesantan odmor.

Kroz zabavu i rad, deca su uživala u vežbama za stopala, kièmu, pojaèavala su fizièku i mentalnu snagu. Instruktori su ih uèili zdravim životnim stilovima, zdravoj ishrani, promovisali zdravlje i vitalnost, vežbali koncentraciju, pravilno disanje i otklanjali predrasude o jogi.

Èasove korektivne gimnastike i slobodnih aktivnosti pohaðalo je 40 mališana, uzrasta od 4 do 16 godina, motivisanih za rad i vežbanje. Ravna stopala i deformiteti kième su problemi koji ometaju harmonièan razvoj deteta, stoga ovakve aktivnosti doprinose zdravijem životu najmlaðih.

VRH