11. Aug. 2015 Kamp Saveza izviðaèa Opštine Èukarica u Crnoj Bari

Kamp izviðaèa u Crnoj Bari
Kamp izviðaèa u Crnoj Bari
Kamp izviðaèa u Crnoj Bari
Kamp izviðaèa u Crnoj Bari
Kamp izviðaèa u Crnoj Bari
Kamp izviðaèa u Crnoj Bari
Video prilog Kamp Saveza izviðaèa Opštine Èukarica u Crnoj Bari

U Crnoj Bari na obali Drine, Savez izviðaèa Opštine Èukarica u saradnji sa odredom izviðaèa „Mihajlovac“, organizovao je tradicionalni kamp za 50 mališana iz cele Srbije i goste iz Engleske.

Domaæini i ove godine su bili Mesna zajednica Crna Bara i Crkvena opština.

Svaki izviðaèki odred ima svoj šator, obeležje i opremu, a zajednièki uèestvuju u svim aktivnostima kojima rukovodi starešina kampa - Slaviša Bojoviæ. Ovo taborovanje organizuje se još od 1996. godine, a ovogodišnje traje od 02. – 15. avgusta, pod geslom „Oseti avanturu - Srbija 2015“.

Uobièajene svakodnevne aktivnosti izviðaèa ispunjene su brojnim zadacima. Ustajanje u 7 èasova, spremanje šatora, zbor za podizanje zastave, a organizovane su i obuke za orijentaciju u prirodi, topografiju, kao i ovladavanje veštinama kurira i prenošenja poruka na daljinu.

Ove godine kamp su posetili predstavnici Opštine Èukarica, koja dugi niz godina podržava aktivnosti Saveza izviðaèa Opštine Èukarica.

“Opština Èukarica od samog poèetka organizovanja izviðaèkih kampova, daje podršku u cilju razvijanja društvenih vrednosti kod najmlaðih. Kamp u Crnoj Bari svake godine poseti neko od prestavnika Opštine Èukarica. Mi podržavamo i sve druge aktivnosti vezane za sport i rekreaciju na podruèju opštine Èukarica”, izjavila je Stana Lukiæ, èlan Gradskog veæa Èukarica.

Pored redovnih aktivnosti, izviðaèi su se ove godine pridružili manifestaciji “Hajduèko veèe”. Takmièili su se u pripremanju "Hajduèkog kotliæa", a organizatori su im ovom prilikom uruèili priznanja i nagrade.

Ovo dugogodišnje kampovanje izviðaèa na „Vasinom šibu“, svake godine okuplja sve veæi broj uèesnika kako iz Srbije, tako i iz inostranstva, što je još jedan dokaz, da prirodni ambijent raskošne ravnice na obali reke Drine, predstavlja ozbiljan turistièki potencijal opštine Bogatiæ.

VRH