1. Aug. 2015 Konjièke trke 2.avgusta, na Sv.Iliju, u Bogatiæu

Konjièke trke na Sv.Iliju
Konjièke trke na Sv.Iliju
Konjièke trke na Sv.Iliju
Konjièke trke na Sv.Iliju
Konjièke trke na Sv.Iliju
Konjièke trke na Sv.Iliju

Na hipodromu u Bogatiæu sve je spremno za drugi trkaèki sastanak. Organizator trka je KK "Maèvanin", a pokrovitelj Opština Bogatiæ. Upisana su 22 grla, koja æe se nadmetati u tri galopske i trci u sulkama.

Svako mesto u Srbiji koje neguje tradiciju konjièkog sporta ima svoju prepoznatljivu trku. U Maèvi je to listed klasik - „Maèvanski derbi“, rezervisan za grla od tri godine na stazi dugoj 2000 metara.

Za poklonike konjièkog sporta u opštini Bogatiæ, ova trka doneæe "okršaj" domaæih punokrvnjaka: Džekrema - vlasnika Radiše Radovanoviæa, Perfect Slipper - Gorana Gagiæa i Aše - vlasnika Zorana Panteliæa.

Dve trke kategorije IV doneæe nadmetanje dvogodaca na stazi dugoj 1300 metara i grla od 4 godine i starija na stazi dugoj 1600 metara. Trka u sulkama tradicionalno okuplja veliki broj zaljubljenika, u svetu èuvenog galopskog spektakla. Upisano je pet grla, a pored Delona, Ludvig Van Gila, Princa Krivajskog i Sutona, startovaæe i Marakeš - vlasnika št. "Venera Vas" i Saše Kostadinoviæa, kojem æe ovo biti prvi nastup.
Da hipodrom u Bogatiæu izrasta u jedan od ozbiljnijih trening centara, kako u Srbiji, tako i u okruženju, dokaz je i pešèana radna staza izgraðena proteklog meseca.

“Preostaje još mnogo toga da se uradi na infrastrukturi hipodroma. Trenutno su nam najpotrebniji džokeji i treneri. Ostvaren je primarni cilj - uslovi za držanje i trening konja. Mora se po redu i u skladu sa moguænostima”, istakao je prvi èovek KK Goran Gagiæ.

Drugi trkaèki sastanak zakazan za drugi avgust poèeæe u 16:30h, start prve trke je u 17h. Ulaznica sa programom je 200 dinara, ulaz za decu je besplatan.

VRH